Ege Postası
Geri

AK Partili Hızal, Başkan Sandal'ı eleştirdi: Bayraklı Belediyesi, 3 yıldır boyuna yatmış 

Bayraklı Belediyesi Temmuz ayı ikinci meclis oturumunda tansiyon yükseldi. Bayraklı Belediyesi AK Parti meclis üyesi Özgür Hızal Bayraklı Belediyesi'nin 2 buçuk yıl boyunca hiçbir icratt yapmadığını ileir sürerek Bayraklı Belediyesi, 3 yıldır boyuna yatmış hiçbir bina kreş yapmamış mecbur devam eden bir bina olmadığı için iş artışı da yok. Bu genelge bundan sonrası için. Öncesinde kimse sizin elinizi kolunuz bağlamamış. 3 yıl boyunca bunu yapabilirdiniz" dedi. Hızal'ın eleştirisine ise Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Geldiğimiz yer ve yapacağımız işler belli. Biraz objektif olmak lazım. Geldiğimiz günden bu güne Bayraklı’ya ne kadar yatırım yapılmış toplar hepsini söyleriz" diyerek yanıt verdi. 
AK Partili Hızal, Başkan Sandal'ı eleştirdi: Bayraklı Belediyesi, 3 yıldır boyuna yatmış 
Haberler / Yerel Yönetimler
7 Temmuz 2021 Çarşamba 22:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ÖZLEM KARA/EGEPOSTASI- Bayraklı Belediye Meclisi Temmuz ayı ikinci oturumu Başkan Serdar Sandal yönetiminde gerçekleşti. 
Bayraklı Belediyesi tarafından, Naz Kafenin İzmir Barosuna devir edilmesi nedniyle Bayraklı halkının, kafeyi kullanamdığını iddia eden Bayraklı Belediyesi AK Parti grup Başkan Vekili Abdullah Aktaş, " 'Sosyal medyada ya da basında söz verdiklerimiizn yüzde 40’ı gerçekleştirdik' demişsiniz. Biz gün yüzüne çıktığını görmedik. Kapattığınız, sattığınız hizmetler dışında…" dedi.  
Öte yandan mecliste tansiyonun yükselmesini alevlendiren bir diğer konu ise Katip Üyesi İbrahim Balıkçı'nın Cumhurbaşkanlığınca yayınlanan tasarruf genelgesini okuması oldu. Okunan genelge sonrası CHP'li ve AK partili meclis üyeleri arasında sözlü tartışma  oldu. 

TARTIŞMALI ÖNERGEYE OY BİRLİĞİ
Bayraklı Belediyesi Temmuz ay Olağan Meclis toplantısının ilk oturumunda Tüprag Metal Madencilik Sanayi ve Tic. A.Ş’nin Belediye ve/veya Belediye iştiraklerince açılması planlanan okul öncesi bakım ve eğitim merkezinin eğitim araçları ve mobilyalarının ihtiyacının giderilmesi yönünde protokol imzalanması yönünde Başkan Sandal’a yetki verilmesi önergesi söz konusu şirketin Kazdağılarında maden arayan şireket olduğunu belirten AK Parti meclis üyesi Özgür Hızal, CHP grubunu 'kendinizle çelişiyorsunuz' ifadeleriyle eleştirmişti.  
Bu oturumunda ise önerge komisyonlardan oy birliği ile geldi. Önerge Meclis’ten de oy birliği ile geçti.


"HALKIN PARASINI DERNEĞE VERİLMESİNE İZİN VERMEYİN"
Meclis gündeminin dilek ve temenni maddesinde konuşan Bayraklı Belediyesi AK Parti grup Başkan Vekili Abdullah Aktaş, Naz kafenin İzmir Barosuna devrine tepki gösterdi ve vatandaşın bu kafeyi kullanamadığını iddia etti ve “Sosyal medyada ya da basında söz verdiklerinizin yüzde 40’ı gerçekleştirdik demişsiniz. Biz gün yüzüne çıktığını görmedik. Kapattığınız, sattığınız hizmetler dışında… Naz Kafeyi Baro’ya devrettiniz. Teras Kafe’ye de aynı şeyi uygulamaya çalıştınız ama komisyondan verilen ret kararı ile yanlıştan dönülmüş oldu. Kütüphaneleri kapattınız. Gerekçesi ise çağın gerisinde kalmış olmadı. Sizin yapmanız gereken çağın ilerisinde taşımak. Semt evlerini kapattınız. Düğün salonlarını kapattınız. Halkta şikayet vat bahanesiyle kapattınız. Daha pahalı yerlerde düğün yapıyor vatandaşlar. Basketbol takımını sattınız. Başarılar adını duyuran kadın basketbol kulübünü 400 bin TL rakamlar bir deneğe sattınız. Askere evlatlarını gönderen ailelere aylık veriliyordu onları kestiniz, çok şikayet alıyor. Zarar ediyor diye birçok kafeyi kapatıp çalışanları başka yerlere gönderdiniz. Siz geldiğinizde çalışan arkadaşların yerlerini değiştirdiniz. Sekreteriniz hangi kadroda göreli. Çifte standart yapıyorsanız yapmayın. Başka yerlere sürmeyin kadrolarında bırakın. Spor bölünde çalışan arkadaşın kadrosu sporda olmalı. Bu insanları intihar noktasına getirirseniz bu sizin yoğurt yiyişiniz. Bayraklı’nın en güzel kafelerinden biri olan Çınar Kafe. Siz ne yapıyorsunuz bu önergeyle. Bu derneğe ne verdiğini bizi ilgilendirmiyor. Halka açık olanı bir alanı vermeniz doğru değil. Bu alana dernek üyesi olmadığı için hiçbir vatandaş giremeyecek. Hepimiz siyaset yapıyoruz ama hepimiz halk için vicdan vebal için siyaset yapıyoruz. CHP’li meclis üyelerine sesleniyorum; Teras Kafe’de yaptığınız inceliği bu kafe içinde gösterin. Halkın malını derneğe ya da baroya verilmesine izin vermeyin. Sizden önce tüm arklarda çalışanımız vardı. Siz gelip fazla fazla yeni park açtınız da bu arkadaşlara burada ihtiyaç duyuyorsunuz. Siz 60 kişilik ilave kadro aldınız birde. Ne oldu da bu parklarda insanlar eksildi merak ediyoruz. Siz kendi kadronuzu kuracağız diye başka yerlerden insanlar getirdiniz. 24 müdürlüğün tamamında hepsinde değişim yaşadınız. Hala kadrosunu oluşturamayan bir belediyeyiz. Boşta beklettiğiniz 5 müdürlüğün yıllık Bayraklı Belediyesi’ne külfeti 1 milyon 200 lira. Olabilir, buralarda birileriyle çalışabilirsiniz. Ama neden boşta bekletiyorsunuz bu insanları. Boşta birileri oturuyor diyorsunuz ya bunları siz oturtuyorsunuz” ifadelerini kullandı. 


"YURTTAŞLARIMIZIN TAMAMI YARARLANIYOR"
Aktaş'ın eleştirilerine yanıt veren Bayraklı Belediye Başkanı Serdal Sandal, Naz kafenin İzmir Barosuna devrinin, yapılan en doğru işlerden biri olduğunu belirtti. Başkan Sandal, “Siyaset anlayışı sadece karalama üzerine mevzuyu çarpıtma üzerine…” ifadeleri üzerine 
Aktaş araya girdi. Aktaş’ı uyaran Sandal, “Siz saçma sapan iddialarda bulundunuz, sözünüzü kesmedim. Siz konuşurken meclis başkanı olarak ben sizin sözünüzü kesmiyorum, ama siz... Baro’ya devredilen kafe yaptığımız doğru işlerden biridir. Şu an yurttaşlarımız tamamı yaralanıyor. Sorun ve sıkıntı yok. Vatandaşın kullanımına kapalı iddiaları yersizdir. Söz konusu Çınar kafe ile ilgili vatandaşın kafeye gitmeyeceği asparagas ifadedir. Sözümü kesmeyin. Beni farklı irade tedbirler almak zorunda bırakmayın” dedi. 
Sandal’a cevap veren Aktaş,, “Başkanım bağırmayın, karşınızda çocuk yok sizin. Meclisten mi atarsınız. Anca siz onu yaparsınız” diye konuştu. 


"İLK POLEMİK DEĞİL!"
Bayraklı Belediyesindeki kadro konusundaki eleştirilere de yanıt veren Başkan Sandal 'ben istediğim kadroyla çalışırım'dedi ve “Kütüphanelerde onca personel orada oturacağız, niye çağın koşullarına uygun yeni alanlar oluşturmayalım. Çalışamayan çocuklar için etüt merkezlerine dönüştürmeyelim. Orada bir gurup arkadaş oturacak, oturmayacak arkadaşım. Çocukların okul öncesi eğitime mağduriyetin had safhada olduğu bölgede olması çok mu kötü oldu. Kadın basket takımı belediyenin asli grevlerinde biri birilerini yarıştırmak değildir. Bu bütçenin 80, 90’ı takımı yarıştıracağız diye harcayamayız. Kadro meselesi. Kırk defa daha değiştiririm. Burada hiçbir sorun yok. Bu işin vebali de sorumluluğu da bana ait. Ben istediğim kadroyla çalışırım. Birileri doğru bir planlama yapsaydı bu işler olmazdı. Neden bir zamanda sokaklar kirliydi de şimdi pırıl pırıl oldu. Siz bizim müdürlere bir yer sorduğunuzda o yeri anlatmak için kırk yerden referans veriyorlar.  Ekip Bayraklın muhtelif bölgelerinde çalışıyor. Kazı işlemleri yapıyoruz, ilgili izinler çıkınca da kapatılıyor. Sizin muhtarlarınız söylediğiniz mahallelerde ilk defa hizmet aldık diyorlar. Sizin bizi eleştirileriniz ne kadar acımasız. Biz neden Temizlik, Fen, Park Bahçeler’den personel bulamıyoruz. Bu işin hikmeti nedir? Geçmiş yönetimden de olabilir. Bunu çözmeyecek miyiz? Bizim bir süpürgecimiz 1 yerine 3 sokağı süpürecek ve o işi ona reva göreceğiz. Ama aynı şekilde ilgili müdürlükte fazla personeli bu alanlar attığımızda bunun adı mobbing olacak. Bir annenin bir genç kadının bu polemiklere malzeme edilmesi doğru bir işlem değil. Sizler de bilirsiniz ki bu ilk polemik değil” ifadelerini kullandı. 


TASARRUF GENELGESİ TARTIŞMAYI ALEVLEDİ 
Katip Üyesi İbrahim Balıkçı, Cumhurbaşkanlığınca yayınlanan tasarruf genelgesini okudu. Tasaruf genelgesinde, "Kamu kurumlarında 2020 yılındaki taşıt sayıları, 2023 sonuna kadar en az yüzde 20 oranında azaltılacak. Hizmet binası, lojman, memur evi, kamp, kreş, eğitim, dinlenme ve benzeri ile bunlarla ilgili arsa ve arazi satın alınmayacak, kamulaştırılmayacak, yeni kiralama yapılmayacak ve yeni inşaata başlanmayacak" gibi maddeler yer alırken Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan harcamalara hiçbir kısıtlma getirilmememişti.
Genelgenin okunması üzerine mecliste tanisyon yükselirken “Genelgede, belediyelere iş yapmayın deniliyor” sözü üzerine Aktaş, “Zaten iş yapmıyorsunuz” dedi. 
CHP grubu  ise “Bu genelge AK Parti’nin yumuşak karnı” ve “Genelgenin sonuna kadar okunsun, vatandaşın haberi olsun” denildi. 
MHP Grup Başkan Vekili Muhammet Şahin’in, “Bayraklı’nın sorunlarını konuşalım” demesi üzerine Başkan Sandal, “Bu Bayraklı’nın işlerini de etkiliyor, bu bizim de sorunumuz” dedi. 

"AMACIMIZ BAYRAKLI'YA HİMZET ETMEK"
CHP Grup Başkan Vekili Cindi Can Polat “Ekonomik olarak  dünya kötü durumda ve Türkiye de bundan etkilendi. Şehrimizin özeline baktığımızda doğal afetler yaşadık. Bizim de belediyeler olarak etkilenmemiz söz konusu değil ama buna rağmen belediyelerimiz İzmir’de hizmetlerini hatsafadan yaptı. Kadın basketbol takımının kapatılması işi doğru bir iştir. Yerel yönetimlerin profesyonel takım işletmesi doğru değildir. Büyük paralar aktararak ayakta tutmak doğru değildir. Dar gelirli vatandaşlarımızın yoğun yaşadı bir ilçede profesyonel takımlardan ziyade amatör olarak yapılan sporların daha fazla öne çıkarmak önemliydi. Geçiş dönemde Büyükşehir Belediyesi kamulaştırmasız fiili el atmalar, maliyetleri dava konusu edilmiş. Bunlar olabilen şeyler ülkemizde. Ancak bunun Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı Belediyesi’ne yapmış olduğu hizmetlere bağdaştırılmasının doğru olmadığını düşünüyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı’da iki tane kreş açtı. Asfaltlama çalışmaları yaptı. İZSU’nun Bayraklı’da yağmur suyu ayrıştırma çalışmaları oldu. Bu son süreçte İZSU’nun yaptığı yatırımlara sorunlara çözüm getirildi. Konunun çarpıtılmaması ve yapılanların söylenmesi gerektiğini düşünüyorum. Hepimizin amacı meclis olarak Bayraklı’ya hizmet etmek olduğunu hatırlatmak istiyorum” dedi. 


"BAYRAKLI BELEDİYESİ 3 YIL YATMIŞ"
İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili aynı zamanada Bayraklı Belediyesi meclis üyesi Özgür Hızal, “Burada bir meclis başkanı olarak elbette ki siz tarafsızlığını korumak şekliyle meclisi yönetmeniz gerekiyor. Muhalefet grubu olarak eleştireceğiz. Eksik yaptınız, yapmadınız, vaat ettiniz diyeceğiz. Siz de bunların savunmasını yapabilirsiniz. Sizin yapmış olduğunuz konuşmaya bizden bir arkadaşımız çıkıp saçma sapan konuşuyorsunuz demek doğru olmaz. Ama sizin de saçma sapan demeniz hiç doğru bir ifade değil. Üslup diyerek dikkat edilecekse sizin dikkat eteniz gerekiyor. Bizim yumuşak karnımızı yok. Bu ülkeyi 19 yıldır yönetiyoruz. Meclis üyesi arkadaşımızı çıktı genelgeden bahsetti. Buna benzer genelgeler ilk kez yayınlanmadı. O genelge okundu. Genelgede iş artışı yapılmayacak denildi. Yeni binalar yapılması için yeni arsa yapılmayacak kamulaştırma yapılamayacak deniyor yeni araç alınmayacak deniyor. Ama genelgede 3 yıl boyunca neden yapmadığını sormuyor. Bayraklı Belediyesi, 3 yıldır boyuna yatmış hiçbir bina kreş yapmamış mecbur devam eden bir bina olmadığı için iş artışı da yok. Bu genelge bundan sonrası için. Öncesinde kimse sizin elinizi kolunuz bağlamamış. 3 yıl boyunca bunu yapabilirdiniz. Bayraklı Belediyesi 25 milyonluk araç kiraladı. Hiç habaset yapmayalım. Araçları müdürlerin altından aldık demeyin. O araçları hala Bayraklı Belediyesi kullanıyor. Şimdi o genelgede park bahçelerinizi şebeke suyu ile sulamayın deniyor. Bundan daha doğal ne olabilir. En fazla eleştiri yapan kişilerde biri olarak Soyer’e gidin kuraklık konusundaki ile ilgili görüşlerini dinleyin. Şebeke suyunu kullanmayın derken sadece tasarruf olarak değerlendirmemek lazım, İZSU çıkıp arıtılmış suyu doğru arıtıp park bahçelerin sulanmasında kullansaydı bu genelgeye İzmirli belediyelerin ihtiyacı olmazdı. Kütüphaneyi kapattınız dedi, düğün salonları kapatıldı dedi. O kütüphaneyi günümüz koşullarına getirmenizi beklerdik. Satılan kadın basketbol kulübü bir profesyonel kulüp değil amatörce faaliyet göstermiş bir kulüp. Verdiğiniz vaatleri yerine getirme konusunda sorunlar yaşanıyor bu ilçede. Ak Parti grubu meclis olarak size teklif sunuyorum. Bayram öncesi veya sonrası bütün meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte Bayraklı Belediyesi’nin yaptıklarını yatırımları devam eden biten yatırımlarınız gezmek istiyoruz. Ama İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu asfaltları gezmeyelim, kreşleri gezmeyelim. Bizim iddiamız yaklaşık 3 yıllık süreçte başarısız yönetim tavrı ve anlayışıyla yönettiniz diyoruz” dedi. 


"GELDİĞİMİZ YER YAPACAĞIMIZ İŞLER BELLİ"
Sandal, “O kadar iyi bir itirafta bulundunuz ki, her şeyi özeti. Bundan öncesiyle ile ilgili kimse sizin elinizi kolunuzu bağlamadı, bundan sonra bağlıyorsunuz. Bu çok özel bir itiraf. Kamuda iş yapma konusu mevzuat bilme işi. Bir yere sosyal tesisi yapacaksak yasal mevzuat neyse o olabiliyor. Bir işin projelendirilmesi, ihale edilmesi, bu süreçlerin ne olduğunu bilmek lazım. 3 kreşimizin çalışmaları bitmek üzere. Bu eleştirileri yaparken işi özünden soyutlayıp konuşuyorsunuz ki; sanki güllük gülistanlık süreç var, ekonomik kriz yok, pandemi deprem yokmuş gibi anlatıyorsunuz. Bu son derece yanlış. Bayraklı Belediyesi tasarruf konusunda herkes ders verebilecek bir belediye. Yapılacak işlerde hiçbir aksaklık yok. 102 milyonluk borcumuzun 80 milyonunu ödedik. Üçüncü şahıslara bir Allah’ın kuluna borcumuz yok. Şirketlerimiz vardı, onlarda aynı durumda. Toplam borcumuz 110-120 milyon civarındadır. Müdür araçlarıyla ilgili bayraklı belediyesi, gerek temizlik araçları kiralama, gerek diğer araç kiralama olsun Türkiye’nin en ucuz işlerinden yapan bir belediyedir. Ben geldiğimde vat olan araç envanterimizde olmayan bir araçtı, gönderdim. Tüm Türkiye’de en fazla arıtma iş İzmir’de. Tüm Türkiye’ye örnek bir ildir İzmir. Marmara’nın halini görüyoruz. Körfezi de, Marmara’yı da görüyoruz. Bu meseleyi çok uzatmaya gerek yok. Geldiğimiz yer ve yapacağımız işler belli. Biraz objektif olmak lazım. Geldiğimiz günden bu güne Bayraklı’ya ne kadar yatırım yapılmış toplar hepsini söyleriz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası